DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

DIO tunsters staan weer op FK dames turnen

Zaterdag 30 juni, De Friese Kampioenschappen turnen dames wedstrijdgroep 4&5 werden afgelopen zaterdag 30 juni gehouden in Joure. 3 meiden van DIO Oosterwolde hebben zich hiervoor geplaatst; Cindy Trat uitkomend in categorie junior supplement F, Sissy wang en Riana Prins beide uitkomend in categorie senior supplement F.

Dit jaar kon de selectie weer mee doen met wedstrijden na een periode van afwezigheid en het plaatsen voor het FK op F-niveau was al een mooi resultaat.

De meiden hebben afgelopen weken hard getraind. Voor Cindy was het extra spannend want zij werd pas in de laatste week ingezet voor deze wedstrijd. Cindy had zich als reserve geplaatst voor het FK.
Om 13:00 uur begonnen ze met het inturnen, de spanning was groot. Het eerste onderdeel voor de meiden was vloer. Deze ging voor alle meiden goed, hier en daar een klein foutje. Daarna was het toestel sprong aan de beurt. De sprongen werden naar kunnen uitgevoerd. Helaas had Sissy een extra aanloop nodig wat extra aftrek tot gevolg had, maar de sprongen waren goed.

Als derde toestel was brug aan de beurt. Sissy en Cindy hadden bij de laatste training beide blaren opgelopen die nog niet volledig hersteld waren. Sissy moest de brug tussendoor verlaten, de blaren eisten hun tol, desondanks hervatte ze haar oefening en behaalde alsnog alle eisen. Cindy en Riana turnden zich op dit toestel naar een zeer verdienstelijke 5e plaats.

Als laatste onderdeel was de balk aan de beurt. De meiden behaalde prima scores op het onderdeel balk.
Bij de prijsuitreiking behaalde ze geen podiumplaatsen maar we zien terug op een goede wedstrijd met prima resultaten.

succesvolle eerste toestelfinales voor de DIO turnsters

16 juni was het dan zover, de eerste toestelfinales voor 4 meiden van DIO gymnastiek Oosterwolde. De meiden konden zich tijdens plaatsingswedstrijd niet alleen plaatsen voor een fries kampioenschap, maar ook voor de toestelfinales. Carine van Vaals plaatste haar op het toestel balk, Cindy Trat op de toestellen balk en brug, Riana Prins op brug en sprong en Sissy Wang mocht zelfs op alle 4 toestellen turnen.

Carine mocht het spits afbijten. Zij mocht haar balk oefening laten zien. In de laatste trainingen heeft zij hier hard op geoefend. Helaas moest Carine de balk tijdens haar oefening 1 keer verlaten. Maar ondanks dat liet ze een stabiele oefening zien met een nette handstand. Carine werd in haar categorie 8ste op balk.

Daarna was het de beurt aan Cindy. Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd wist Cindy haar te plaatsen voor 2 toestellen. Vooral brug had Cindy veel zin in. Gelukkig begonnen we de wedstrijd ook op brug. Cindy liet een prachtige oefening zien. Dit werd beloond met een 3de plaats. Op balk turnde Cindy naar een 9de plaats.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Sissy en Riana. Beide dames begonnen op brug. De dames begonnen hun wedstrijd goed, Sissy werd op brug 4e en Riana 7e. Daarna mocht Sissy haarwedstrijd doorzetten op de balk. Sissy turnde niet haar beste oefening en moest de balk helaas 2 keer verlaten. Sissy werd 8e op de balk. Daarna was vloer aan de beurt, een toestel waar Sissy veel zin in heeft. Tijdens de trainingen heeft Sissy een prachtige oefening gemaakt en dit liet ze zien op vloer. Je kon zien dat Sissy plezier had tijdens haar oefening. Dit werd beloond met een mooie 4e plaats. Helaas net naast het podium. Als laatste mochten beide meiden naar sprong. Hier moest hard op getraind worden, want tijdens deze wedstrijd mochten ze geen dezelfde sprongen laten zien. Sissy haalde de 7e plaats op sprong en Riana de 9de plaats.

Cindy en Carine sluiten hun wedstrijdseizoen goed af. Riana en Sissy mogen dit seizoen nog 1 keer in actie komen. Op 30 juni turnen deze dames hun Fries kampioenschap in Joure.