DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

Aan deze website wordt gewerkt. Excuus voor het ongemak. Uw vragen m.b.t. gym kunt u sturen naar penningmeesterdiogym@gmail.com

De jongste DIO – turnsters knallen op de tweede wedstrijd!

1927778_507004612824764_713548118199688639_n

De jongste DIO – turnsters knallen op de tweede wedstrijd!

De tweede wedstrijd voor de jongste DIO – turnsters stond 19 maart op het programma. De eerste wedstrijd waren ze allemaal zenuwachtig, omdat het de allereerste wedstrijd was. Daardoor ging nog niet alles zoals het tijdens het trainen ook ging. Tijdens deze tweede wedstrijd hadden de meiden minder last van de zenuwen en dit was dan ook terug te zien in de uitslag.

Lieke Iedema en Janelle de Jong trapten de dag af. Zij turnen beiden in de categorie Instap D2. De start was bij het onderdeel balk. En wat lieten de meiden mooie oefeningen zien. Er was niks te zien van de zenuwen. Ze bleven allebei netjes op de balk. Na balk was vloer aan de beurt.
Daar waar de vorige keer nog wat dingen vergeten werden, was dat nu niet het geval. Lieke scoorde de 8ste plek en Janelle de 9e plek op dit onderdeel. Na deze nette scores op naar sprong.
Op dit onderdeel moeten ze twee keer hun sprong laten zien. Janelle sprong als nooit te voren en liet een mooie handstand platval zien. Bij Lieke ging de tweede sprong helaas wat minder mooi. Als laatste onderdeel de brug. En Lieke liet zien dat dit haar sterkste onderdeel is. Ze noteerde de 6e plek met haar strakke oefening. Janelle vond brug een wat lastiger onderdeel.
In het eindklassement eindigde Lieke op 8ste plek en Janelle op de 14e plek. Beide meiden zijn ruim gestegen in het eindklassement.

In de middag was het de beurt aan Dewy Jonas, Eline Baron en Elin Chanter Visscher. Zij turnen allemaal in de categorie pré – instap D4. Ook bij deze meiden waren er minder zenuwen dan de vorige keer. Ze begonnen bij de balk. En er was helemaal niks van de zenuwen te zien. Ze deden allemaal rustig en netjes de balk en lieten mooie zweefstanden zien. Dewy noteerde de 3e plek op dit onderdeel en Eline de 7e plek. Na balk op naar vloer.
De meiden lieten mooie oefeningen zien. Ook hier deden ze allemaal rustig de vloeroefening, turnden netjes en lieten mooie handstanden en radslagen zien. Eline eindigde bij dit onderdeel op de 1ste plek en Elin op de 2e plek. De twee lastigste onderdelen waren geweest. Dit komt door de lengte van de oefeningen en het in de juiste volgorde turnen van de oefeningen.
Nu was sprong aan de beurt. En ze lieten strakke handstand platvallen zien. Tijdens het trainen gaat dit ook altijd goed. Dewy noteerde hier de 2e plek en Elin de 7e plek. Als laatste onderdeel de brug. En ze rondden hun wedstrijd keurig af. Alle drie lieten ze nette oefeningen zien en maakten geen grote fouten.
Uiteindelijk eindigden alle drie de meiden boven in het deelnemersveld. Dewy en Eline mochten het podium betreden. Dewy eindigde op de derde plek, Eline op de vijfde plek en Elin op de zesde plek.

De turnsters mogen tevreden zijn over vandaag. Ook de trainster is zeer tevreden met het resultaat. Het is nu afwachten welke meiden doorstromen naar het Friese Kampioenschap. Deze wordt geturnd op 21 mei.

DIO – turnsters turnen een nette tweede wedstrijd

1258_507007519491140_6637617939061927166_n

DIO – turnsters turnen een nette tweede wedstrijd.

Zaterdag 12 maart turnden Yuki Rink, Carine van Vaal en Iris Feijen hun tweede plaatsingswedstrijd in Nieuwehorne. Zij turnen in de categorie G. Het doel voor deze wedstrijd was om een hogere totaalscore te turnen dan de eerste wedstrijd.

Om half 9 stonden de meiden klaar om te beginnen op sprong. De meiden lieten mooie overslagen zien. Na sprong is de brug aan de beurt. Helaas moesten Carine en Yuki de brug een keer verlaten, maar ze herpakten zich goed en rondden hun oefening netjes af. Voor Iris is brug een sterk onderdeel, ze liet een mooie en nette oefening zien. Dit was ook terug te zien in de score.
Vervolgens balk, het is en blijft een lastig onderdeel voor de meeste turnsters. Voor Yuki is dit juist haar sterkste onderdeel en dat heeft ze wederom laten zien. Helaas moest Iris één keer de balk verlaten.
Als laatste onderdeel was vloer aan de beurt. Carine liet zien dat dit voor haar een goed en sterk onderdeel is. Met mooie vloeroefeningen werd de wedstrijd afgesloten. De meiden mogen tevreden zijn over deze wedstrijd. Iris is een paar plaatsen hoger geëindigd dan de vorige wedstrijd.

Bij de eerste wedstrijd was Amanda Tanja in de tweede ronde aan de beurt. Helaas was ze niet in de gelegenheid om deze tweede wedstrijd ook nog te turnen.

Voor deze meiden zit het wedstrijdseizoen erop en zij zullen zich nu gaan concentreren op het volgend seizoen.

Michelle en Hannah turnen een nette eerste wedstrijd.

12688264_495098624015363_5453186211748453827_n 12741936_495098620682030_5972667383141757631_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 20 februari was het voor de twee DIO – turnsters Michelle Veenhouwer en Hannah Offringa dan eindelijk zover, de eerste wedstrijd van het seizoen.

Hannah turnt in de categorie pupil 2 D2 en voor haar was het de allereerste turnwedstrijd. Hannah begon bij brug en waar het tijdens de training altijd goed ging, speelden de zenuwen hier wat op. Ze maakte een val, die anders nooit gebeurt. Ze heeft haar oefening wel mooi afgemaakt. Na brug, was balk aan de beurt. Voor dit toestel was Hannah het meest gespannen, want een koprol en een handstand op de 10 centimeter brede balk is niet niks. Ze viel helaas met de koprol, maar ze liet een mooie handstand zien. Ze liet een nette en strakke oefening zien. Na balk, was vloer aan de beurt. En ze liet een mooie oefening zien. Sprong was het afsluitende onderdeel. Ze liet een prachtige overslag zien, zoals ze in de training nog nooit gedaan had. Ze behaalde de 15e plek op dit onderdeel. Hannah heeft een goede wedstrijd gedraaid.

’s Middags was het de beurt aan Michelle. Zij turnt in de categorie pupil 1 D2. Ze begon bij haar sterkste onderdeel, sprong. Ze liet een mooie handstand platval zien en behaalde hier dan ook de achtste plek. Na sprong, was brug aan de beurt. Ze liet mooie zwaaien zien en rondde haar oefening netjes af. Ook voor Michelle was de balk een spannend onderdeel. Helaas viel ze net als Hannah er met de koprol vanaf, maar liet een handstand zien als nooit tevoren. De vloer was het laatste onderdeel en dit deed ze zoals ze thuis ook deed. Ze liet een nette en strakke oefening zien. Uiteindelijk eindigde Michelle mooi in de middenmoot in een groot en sterk deelnemersveld.

Voor beide meiden zal de volgende wedstrijd in het teken staan van turnen van moeilijkere elementen. Deze wedstrijd zal 9 april plaats vinden in Wolvega.

Senna Tingen turnt naar District Finale

dio-oosterwolde-510x287

Nijverdal – zaterdag 5 maart begonnen voor heren turnen de landelijke wedstrijden voor DIO Oosterwolde deed Joris Veenstra hier aan mee. Joris werd vorig seizoen op de Nederlandse Kampioenschappen 2e. Dit betekende dat hij moest promoveren naar de derde divisie. Joris turnt instap niveau 11.
Joris zijn achtste finale begon bij het onderdeel ringen. Hij turnde een nette oefening en scoorde 17,75 een mooie score om de wedstrijd mee te openen. Op naar het volgende onderdeel; sprong. Van de 20 punten die hij kon behalen scoorde hij maar liefst 19,10. Met deze punten was Joris heel tevreden. Ook de onderdelen die er na volgenden brug en rek verliepen zonder fouten. Op het onderdeel rek scoorde hij maar liefst 19,10 dit was de 2e score in zijn categorie. Het laatste onderdeel was voltige. Hij vindt dit een erg lastig onderdeel en helaas maakte hij een paar foutjes.
Tijdens de prijsuitreiking miste hij nipt het podium met 0,90 verschil werd hij 4e.
De landelijke wedstrijden is een afval race. De beste 17 jongens zouden door stromen naar de kwart finale. Het doel voor Joris was dan ook om bij deze jongens te zitten. Dit is meer dan behaald.
De kwart finale zal in het weekend van 2 en 3 april plaats vinden in Waddinxveen.