DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

Even voorstellen

Beste DIO leden.

Langs deze weg wil ik mij aan jullie voorstellen.

Ik ben Gretha Praamstra , 53 jaar en woonachtig in de gemeente Kollumerland.

Onlangs ben ik benaderd om bij DIO de selectie groepen les te gaan geven. Gelukkig had ik nog wat tijd over en na een goed gesprek zijn we overeengekomen dat ik per volgend seizoen de meiden van de selectie ga lesgeven op de woensdag middag en donderdagavond.

Helaas is het te kort dag om persoonlijk nog voor de vakantie langs te komen, vandaar via dit schrijven.

Heb ruime ervaring in het lesgeven op allerlei gebied door de jaren heen; Steps, aerobics , Taebo, Bodyfit, Body Combat, Gritt, Streetdance, Balance en Yoga zijn groepslessen die ik in de loop der tijd heb gegeven bij verenigingen en sportscholen-fitnesscentra. Freelance nog actief met Yoga, Bootcamp en seniorensportinstructeur en adviseur. Verder geef ik  les in gymnastiek, turnen, selectieturnen en acrobatische gymnastiek bij diverse verenigingen. Gewerkt met verschillende niveaus op turn en acro gebied, van regionaal tot landelijk.

Heb er zin in om bij DIO het selectieturnen weer op de kaart te zetten en de leden deel te laten nemen aan bondswedstrijden.

Tot ziens in het nieuwe seizoen.

Groet

Gretha

DIO gymnastiek geeft demonstratie in het dorp

Oosterwolde –  11 turnsters en een turner van DIO gymnastiek hebben zaterdag 20 mei 2017 een geweldige demo neergezet. Tijdens de turndemo lieten de turn(st)ers zien welke elementen ze beheersen op de lange mat. 

Dit seizoen kon de selectie helaas niet uitkomen op de wedstrijdvloer dus deze kans om toch naar buiten te treden hebben we daarom met beide handen aangepakt.  Dit met succes. De selectie wist een demo neer te zetten waar de toeschouwers van konden genieten.

Voor Charlotte en Fatou was dit het eerste optreden met de selectie, andere turnsters turnden voor het eerst elementen die ze nog niet eerder aan het publiek hebben laten zien. Zo turnden Carine, Eline en Elin een mooie Arabier flikflak, alle 3 sprongen met maar 1 hulp. Carine sprong vandaag zelfs een goede Arabier salto, een element waar ze al een tijdje voor oefent. Maureen heeft laten zien dit ze binnen één training de hele demo beheerst en sprong zelf een salto met plank! Vloer was voor Iris nooit haar favoriete toestel, maar voor de demo wilde ze graag arabier salto springen met 1 hulp, dit ging erg goed en is vloer toch iets leuker geworden. Riana, Sissy, Aniek en Cindy trainen al een poosje op series waarbij ze 3 of meer elementen achter elkaar turnen. Vandaag sprongen ze verschillende series zoals Arabier dubbel flikflak, Arabier flikflak salto en een nieuwe serie pirouette hurkhoeksprong radslag flikflak. Deze spectaculaire series werden erg goed uitgevoerd door dit viertal meiden.

Onze turner Damiën wist ons te verrassen om tijdens de tweede demo de arabier salto en de arabier flikflak zelfstandig te springen. Tussen de demonstraties door heeft hij nog even hard geoefend en met succes, vooral de Arabier salto ging erg goed!

Naast het optreden van DIO gymnastiek had de scouting een leuke speurtocht uit gezet in de stationsstraat en deden de sporters van invictus hun best tijdens het hardlopen. 

 

We kijken terug op een aantal geslaagde activiteiten. 

 

Heeft u leuke foto’s gemaakt dan ontvangen wij deze graag via: infodiogymnastiek@gmail.com of via onze facebook pagina.