DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

DIO gymnastiek geeft demonstratie in het dorp

Oosterwolde –  11 turnsters en een turner van DIO gymnastiek hebben zaterdag 20 mei 2017 een geweldige demo neergezet. Tijdens de turndemo lieten de turn(st)ers zien welke elementen ze beheersen op de lange mat. 

Dit seizoen kon de selectie helaas niet uitkomen op de wedstrijdvloer dus deze kans om toch naar buiten te treden hebben we daarom met beide handen aangepakt.  Dit met succes. De selectie wist een demo neer te zetten waar de toeschouwers van konden genieten.

Voor Charlotte en Fatou was dit het eerste optreden met de selectie, andere turnsters turnden voor het eerst elementen die ze nog niet eerder aan het publiek hebben laten zien. Zo turnden Carine, Eline en Elin een mooie Arabier flikflak, alle 3 sprongen met maar 1 hulp. Carine sprong vandaag zelfs een goede Arabier salto, een element waar ze al een tijdje voor oefent. Maureen heeft laten zien dit ze binnen één training de hele demo beheerst en sprong zelf een salto met plank! Vloer was voor Iris nooit haar favoriete toestel, maar voor de demo wilde ze graag arabier salto springen met 1 hulp, dit ging erg goed en is vloer toch iets leuker geworden. Riana, Sissy, Aniek en Cindy trainen al een poosje op series waarbij ze 3 of meer elementen achter elkaar turnen. Vandaag sprongen ze verschillende series zoals Arabier dubbel flikflak, Arabier flikflak salto en een nieuwe serie pirouette hurkhoeksprong radslag flikflak. Deze spectaculaire series werden erg goed uitgevoerd door dit viertal meiden.

Onze turner Damiën wist ons te verrassen om tijdens de tweede demo de arabier salto en de arabier flikflak zelfstandig te springen. Tussen de demonstraties door heeft hij nog even hard geoefend en met succes, vooral de Arabier salto ging erg goed!

Naast het optreden van DIO gymnastiek had de scouting een leuke speurtocht uit gezet in de stationsstraat en deden de sporters van invictus hun best tijdens het hardlopen. 

 

We kijken terug op een aantal geslaagde activiteiten. 

 

Heeft u leuke foto’s gemaakt dan ontvangen wij deze graag via: infodiogymnastiek@gmail.com of via onze facebook pagina.

 

About author View all posts

marloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *