DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

DIO tunsters staan weer op FK dames turnen

Zaterdag 30 juni, De Friese Kampioenschappen turnen dames wedstrijdgroep 4&5 werden afgelopen zaterdag 30 juni gehouden in Joure. 3 meiden van DIO Oosterwolde hebben zich hiervoor geplaatst; Cindy Trat uitkomend in categorie junior supplement F, Sissy wang en Riana Prins beide uitkomend in categorie senior supplement F.

Dit jaar kon de selectie weer mee doen met wedstrijden na een periode van afwezigheid en het plaatsen voor het FK op F-niveau was al een mooi resultaat.

De meiden hebben afgelopen weken hard getraind. Voor Cindy was het extra spannend want zij werd pas in de laatste week ingezet voor deze wedstrijd. Cindy had zich als reserve geplaatst voor het FK.
Om 13:00 uur begonnen ze met het inturnen, de spanning was groot. Het eerste onderdeel voor de meiden was vloer. Deze ging voor alle meiden goed, hier en daar een klein foutje. Daarna was het toestel sprong aan de beurt. De sprongen werden naar kunnen uitgevoerd. Helaas had Sissy een extra aanloop nodig wat extra aftrek tot gevolg had, maar de sprongen waren goed.

Als derde toestel was brug aan de beurt. Sissy en Cindy hadden bij de laatste training beide blaren opgelopen die nog niet volledig hersteld waren. Sissy moest de brug tussendoor verlaten, de blaren eisten hun tol, desondanks hervatte ze haar oefening en behaalde alsnog alle eisen. Cindy en Riana turnden zich op dit toestel naar een zeer verdienstelijke 5e plaats.

Als laatste onderdeel was de balk aan de beurt. De meiden behaalde prima scores op het onderdeel balk.
Bij de prijsuitreiking behaalde ze geen podiumplaatsen maar we zien terug op een goede wedstrijd met prima resultaten.

About author View all posts

marloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *