DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

Sissy en Riana turnen naar friese kampioenschappen

Op zaterdag 21 april turnden Sissy Wang, Riana Prins en Cindy Trat hun 2e plaatsingswedstrijd voor DIO Oosterwolde. Hiermee kunnen de meiden zich plaatsen voor de Friese kampioenschappen en toestelfinales.

Sissy en Riana waren als eerste aan de beurt. Hun wedstrijd begon bij het toestel balk. Beide dames turnden een mooie oefening. Helaas moest Riana 1 keer de balk verlaten bij de piroutte. Sissy bleef haar hele oefening op de balk staan.
Daarna was sprong aan de beurt. Bij het inturnen ging de overslag het beste bij de turnsters, dus we kozen om deze aan de jury te laten zien. De sprongen gingen goed en Riana haalde zelfs een 3e plaats op dit toestel.
Als 3e stond vloer op het programma. Tijdens de vloer oefening liet Riana een mooie arabier flikflak salto zien en haalde daarbij alle eisen. Sissy miste helaas een eis op vloer maar wist toch een fantastische oefening neer te zetten en behaalde daarmee de 2e plaats.
Als laatst was het tijd voor brug, een toestel dat beide meiden erg leuk vinden en goed beheersen. Helaas kreeg Sissy bij het inturnen een blaar en moest ze hiermee de wedstrijd turnen. Ze had er erg last van en moest de brug verlaten bij het ophurken. Na haar oefening kreeg ze applaus van haar medeturnster en trainers. Daarna was Riana aan de beurt, die een mooie stabiele oefening liet zien.

Na deze 2 plaatsingswedstrijden werd bekend wie doorstromen naar het FK. Sissy plaatste zich als 3e voor het FK en Riana als 7e. Het FK is op 30 juni.

In de tweede wedstrijd turnde Cindy haar 2e plaatsingswedstrijd. Haar wedstrijd begon bij het toestel sprong. Cindy koos er voor om 2 verschillende sprongen te springen. De half in half uit en de overslag. Beide sprongen gingen erg goed.
Na sprong was vloer aan de beurt. Hier was Cindy zenuwachtig voor, maar haar oefening ging harstikke goed. Cindy maakte geen grote fouten.
Als 3e stond brug op het programma. Cindy liet een goede oefening zien zoals ze in de training ook altijd doet. Dit werd beloond met een mooie 2e plaats op dit toestel.
Als laatste mocht Cindy naar balk. Ze wilde heel graag een oefening turnen zonder de balk te verlaten. Waar ze bij het inturnen nog naast de balk eindigde bij de radslag, bleef ze tijdens haar oefening bij alle elementen keurig op de balk staan. Ook dit werd beloond met een 3e plaats op dit toestel.

Cindy heeft een hele goede 2e plaatsingswedstrijd geturnd. Tijdens de 1e plaatsingswedstrijd werd Cindy 14e, nu turnde ze naar een prachtige 6e plaats. Helaas was dit niet genoeg voor een doorstroom naar het FK.

Tijdens deze twee plaatsingswedstrijden konden de meiden zich ook plaatsen voor de toestelfinales van 16 juni. Sissy heeft haar geplaatst voor alle toestellen, Riana voor sprong en brug en Cindy is geplaatst voor brug en balk.

About author View all posts

marloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *