DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

Sissy turnt naar zilver

Dokkum, 17-02-2018

Vandaag was de 1e plaatsingswedstrijd van wedstrijdgroep 5 te dokkum. Hieraan deden van DIO Oosterwolde Sissy Wang, Riana Prins en Cindy Trat mee. Als eerst waren Sissy en Riana aan de beurt, zij kwamen uit in senior F.

Hun wedstrijd begon met het toestel balk. Sissy was hier zenuwachtig voor, maar dit was niet terug te zien in haar oefening. Met de radslag bleef ze netjes op de balk staan. In de score was terug te zien dat ze een erg goede oefening geturnd heeft, Sissy haalde op dit onderdeel een1e plaats. Ook Riana heeft de balk niet verlaten tijdens de oefening. Riana turnde een voor haar nieuw element: de parallel-handstand.
Als tweede onderdeel turnden de meiden hun vloeroefening op muziek. De wedstrijdoefening was net af en gelukkig ging deze goed op de wedstrijd. Riana liet een mooie acrobatische serie zijn met 3 elementen: arabier flikflak salto.
Daarna mochten de meiden springen. Er werd gekozen om overslag met plank te springen. Beide meiden lieten een handstandoverslag zien. Sissy werd beloond voor haar sprong. Ze sprong de beste handstandoverslag.
Als laatste naar de brug. Een toestel dat beide meiden goed beheersen en dit was te zien. Sissy haalde een 3e plaats op brug en Riana een 4e plaats.

Tijdens de prijsuitreiking mocht Sissy het zilver in ontvangst nemen. Riana mist nipt het podium en werd 4e.

Toen was de beurt aan Cindy uitkomend in junior F. Zij begon haar wedstrijd met het toestel sprong. Na een mooie handstandoverslag over de pegasus stond zij direct stil op de mat. Hiermee werd een mooie 6de plaats behaald.
Tijd voor brug. Cindy liet een nette brugoefening zien. Daarna stond vloer op het programma, waar Cindy een mooie arabier salto liet zien.
Het laatste toestel was aan de beurt. Dit was de balk. Helaas moest Cindy de balk 1 keer verlaten. Cindy herpakte haar goed. Met een mooie handstandoverslag als afsprong sloot Cindy haar wedstrijd af.

Cindy werd in een groot deelnemersveld 14e.

De 3 meiden kunnen terug kijken op een goede eerste plaatsingswedstrijd.

About author View all posts

KvL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *