DIO Oosterwolde afdeling Gymnastiek

succesvolle eerste toestelfinales voor de DIO turnsters

16 juni was het dan zover, de eerste toestelfinales voor 4 meiden van DIO gymnastiek Oosterwolde. De meiden konden zich tijdens plaatsingswedstrijd niet alleen plaatsen voor een fries kampioenschap, maar ook voor de toestelfinales. Carine van Vaals plaatste haar op het toestel balk, Cindy Trat op de toestellen balk en brug, Riana Prins op brug en sprong en Sissy Wang mocht zelfs op alle 4 toestellen turnen.

Carine mocht het spits afbijten. Zij mocht haar balk oefening laten zien. In de laatste trainingen heeft zij hier hard op geoefend. Helaas moest Carine de balk tijdens haar oefening 1 keer verlaten. Maar ondanks dat liet ze een stabiele oefening zien met een nette handstand. Carine werd in haar categorie 8ste op balk.

Daarna was het de beurt aan Cindy. Tijdens de tweede plaatsingswedstrijd wist Cindy haar te plaatsen voor 2 toestellen. Vooral brug had Cindy veel zin in. Gelukkig begonnen we de wedstrijd ook op brug. Cindy liet een prachtige oefening zien. Dit werd beloond met een 3de plaats. Op balk turnde Cindy naar een 9de plaats.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Sissy en Riana. Beide dames begonnen op brug. De dames begonnen hun wedstrijd goed, Sissy werd op brug 4e en Riana 7e. Daarna mocht Sissy haarwedstrijd doorzetten op de balk. Sissy turnde niet haar beste oefening en moest de balk helaas 2 keer verlaten. Sissy werd 8e op de balk. Daarna was vloer aan de beurt, een toestel waar Sissy veel zin in heeft. Tijdens de trainingen heeft Sissy een prachtige oefening gemaakt en dit liet ze zien op vloer. Je kon zien dat Sissy plezier had tijdens haar oefening. Dit werd beloond met een mooie 4e plaats. Helaas net naast het podium. Als laatste mochten beide meiden naar sprong. Hier moest hard op getraind worden, want tijdens deze wedstrijd mochten ze geen dezelfde sprongen laten zien. Sissy haalde de 7e plaats op sprong en Riana de 9de plaats.

Cindy en Carine sluiten hun wedstrijdseizoen goed af. Riana en Sissy mogen dit seizoen nog 1 keer in actie komen. Op 30 juni turnen deze dames hun Fries kampioenschap in Joure.

About author View all posts

marloes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *